Boligadvokat

Det er ofte når man står og skal til at købe bolig, at man har behov for en boligadvokat til at rådgive sig. Det er dog ikke altid at det er lige let at finde ud af hvor man skal henvende sig, men søgning på nettet kan ofte lede en den rigtige vej. Vi har nedenfor forsøgt at give en indblik i hvilke muligheder der er for at finde en bolig advokat, samt hvad de kan hjælpe og rådgive om.


Hvad kan en bolig advokat hjælpe med?

En bolig advokat er din uafhængige rådgiver, som hjælper dig og varertager dine interesser ved et boligkøb. Ofte skrives der under på en købskontrakt hos ejendomsmægleren med et advokatforbehold, så en advokat kan kigge papirerne igennem og rådgive en hvis der er mangler eller ting, som der skal tages forbehold for i kontrakten.

Det kan også være en nøje gennemgang af referater fra ejerforeningen, servitutter og byrder på ejendommen, som du som køber måske ikke har overblik til selv at kigge igennem og forstå.

Bolig advokaten kan også hjælpe dig med finansiel rådgivning, som f.eks. hvilket type lån, som du kan optage og vurderer forskellige tilbud, som du kan have modtaget fra banker og realkreditinstitutter.

Til sidst hjælper bolig advokaten også med at sikre at handlen af ejendommen bliver berigtiget med digital tinglysning, udarbejdelse af skøde, refusionsopgørelse mv.


Kan alle advokater hjælpe med boligkøb?

Rigtig mange advokater kan hjælpe med boligkøbet, så man skal nødvendigvis ikke opsøge advokat, som udelukkende har specialiseret sig til køb af bolig og ejendom. Faktisk kan mange advokater nærmest have listepriser for hvad det koster at få rådgivning til køb af bolig, da det ofte er en rutineopgave for advokaterne.


Specialiserede bolig advokater

Der er faktisk en del advokater, som udelukkende arbejder som boligadvokater. Ofte kan man købe pakkeløsninger hos dem og de fleste af disse firmaer kan findes online. Et af disse firmaer er nemskoede.dk, hvor du kan købe en bolighandelspakke til 8.745 kr. i dag.


Hvad koster en boligadvokat?

Der er meget forskelligt hvad de enkelte advokater tager for rådgivning i forbindelse med køb af ejendom. Priserne kan variere fra nogle få tusinde kroner til 10-20.000 kr. Så kig dig for og vælg derefter en advokat, som du har tillid til.


Danske boligadvokater - En brancheforening

Der findes faktisk en landsdækkende forening for boligadvokater under navnet Dansk BOLIGadvokater, som har over 200 advokater registeret hos sig. Alle medlemmer hos foreningen er certificerede for at sikre et højt fagligt niveau. Så det kan du også spørge ind til om din advokat er medlem af.Testamente, Fremtidsfuldmagt, Ægtepagt, Særeje mfl. dokumenter på 10-15 minutter online. Priser fra 295 kr.

Bestil her